Stopp i avlopp

Boka Stopp i avlopp

Ingår 2h och servicebil

Pris 3600kr 
efter ROT 2870kr

*pris avser planerat arbete dagtid

Stopp i avloppet

Stopp i avloppet

Den vanligaste orsaken till stopp i avloppet är att rören sätts igen av matrester och fetter som ligger kvar. Vanliga symptom är dålig avrinning i vask och att avloppen börjar klucka/låta. Alla avlopp behöver spolas från fetter och rester åtminstone vart femte år för att behålla ett bra vattenflöde.

Återkommande stopp i avloppet

Upplever du återkommande stopp trots att avloppet underhållsspolas med jämna mellanrum? Då är det hög tid att kontrollera stammarna och felsöka avloppet. Detta sker genom filminspektion. Boka gärna filminspektion tillsammans med underhållsspolning.

Avloppsrensning

När det börjar rinna långsamt eller klucka/gurgla i avloppet är detta ett varningstecken på att avloppet behöver rensas. Ibland så hjälper det att man spolar en tid med hett vatten. Är det tillexempel köksavloppet kan det vara fett från matlagning som är problemet.

Är det WC/badrum där stoppet sitter ska man i princip alltid högtrycksspola. Orsaken till stoppet kan vara många. Fel papper har använts, kanske en leksak som spolats ned.

Bor du i villa/radhus och vatten stiger upp ur golvbrunn i källaren är det oftast stopp på det utgående avloppet också detta något som kan rensas med högtrycksspolning.

Högtrycksspolning

Avloppsrensning med högtryck är en nyare metod som miljövänligt och snabbt löser alla sorters stopp i avloppen. Högtrycksspolning behöver utföras på ett varsamt sätt så inte avloppssystemet skadas och större problem behöver åtgärdas. Då endast hetvatten används behövs inga kemikalier vid rensningen.

Blir man inte av med stoppet efter en högtrycksspolning eller att stoppet återkommer inom kort kan det bero på felaktigheter i avloppsstammen eller t.ex rötter som växt in i avloppet. För att kunna åtgärda detta bör du beställa kamerainspektion.

Varför stopp i avloppet

  • Om du råkat spola ner något i avloppet som gjort ett stopp.
  • Kluckande ljud från avloppet.
  • Dålig lukt från rören.
  • Andra orsaker.

Stopp i avlopp jour

Som jour rörmokare har vi öppet dygnet runt. Har du fått stopp i avloppet? Ring oss 010-480 86 40. Vi har rörmokare över hela Stockholm, Göteborg samt Södermanlands län som snabbt är på plats när stoppet är akut.

Större stopp

Vid större stopp i avlopp eller stammar kan en spolbil behöva åka ut. Spolbilen rensar stopp med hett vatten och högtryck vilket är en miljövänlig metod. Vi har flera spolbilar rullande i Stockholm, Göteborg och Södermanlands Län. För att alltid va snabbt på plats vart än du som kund finns.